آلاینده و آینده صادرات محصولات کشاورزی
کد مقاله : 2000-24IPPC (R1)
نویسندگان
1IRIPP
2Faroogh Life Sciences Research Laboratory
3موسسه تحقیقات گیاهپزشکی
چکیده
امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود. تهیه غذای ایمن با کیفیت مطلوب، برای تداوم بقای بشر و کیفیت زندگی او ضروری است. ماده غذایی نباید به واسطه وجود آلاینده های فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی، سلامت مصرف کننده را با خطر مواجه کند. آلایندهها در فراوردههای غذایی ترکیبات مضر برای سلامت انسان هستند که ممکن است از وسیله یا ماده بستهبندی، خط تولید، آبهای آلوده، سوختهای فسیلی، اجزاء رادیواکتیو، متابولیتهای سمی میکروارگانیسمها، بقایای مواد شیمیایی به کار رفته در کشاورزی و ترکیبات دارویی تجویز شده به دامها و طیور یا اضافه شده به خوراک آنها به ماده غذایی وارد شود. نگرانی های ایجاد شده در حوزه ایمنی مواد غذایی باعث از دست رفتن اعتماد مصرف کنندگان و ایجاد آثار زیان بار بلند مدت برای کشورهای صادر کننده خواهد بود. زیرا احیای دوباره اعتماد مصرف کننده به زمان زیادی نیاز دارد. بر همین اساس استانداردهای مرجع جهت هماهنگی ایمنی مواد غذایی ایجاد گردید. سازمان های بین المللی از جمله FAO ،WHO ،Codex ، ISO تلاش جدی برای هماهنگی قوانین ملی دارند. رعایت استانداردهای صادرات محصولات کشاورزی و استانداردهای کدکس غذایی و گواهی های معتبر و مرسوم بین المللی در صنعت غذا برای صادرات به بیشتر کشورهای جهان الزامی است. اتحادیه اروپا پیشنویس مقرراتی را به سازمان تجارت جهانی ابلاغ کرده که حداکثر مجاز اکراتوکسین A را در پسته آماده مصرف را 5 نانوگرم بر گرم تعیین و حداکثر را در کشمش از 10 به 8 نانوگرم بر گرم کاهش میدهد، و یا حداکثر مجاز اسید هیدروسیانیک را در محصولی مانند بادام برابر 35 نانوگرم بر گرم تعیین می کند. این مقررات از اول ژانویه 2023 اعمال می شود. قوانین جدید در اتحادیه اروپا در مورد اجباری شدن آزمون اکراتوکسین در پسته و یا پیرولیزیدین آلکالوئیدها در امثال چای، زیره، شیرین بیان، گیاهان دارویی و همچنین تحقیقات اخیر گروه مشترک سازمان بهداشت جهانی وخواروبارجهانی (JECFA) در مورد پیرولیزیدین آلکالوئیدها و تروپان آلکالوئیدها میتواند سبب وضع مقررات بین المللی و عدم مجوز واردات به محصولات صادراتی کشور شود. بنابراین لازم است پیش از هر اقدامی توسط سایر کشورها آگاهی لازم در مورد آلاینده های مختلف و نوظهور را در زنجیره غذایی و قالب منسجم آنالیز ریسک جهت تسهیل در صادرات محصولات کشاورزی بدست آورد و یا بطور جدی و اصولی نظام کشاورزی ارگانیک را به عنوان آینده صادرات، همچون اروپا که عزم 25% ارگانیک تا 2030 دارد، تسهیل کرد.
کلیدواژه ها
Title
Pollutants and the future of agricultural products export
Authors
mohammadreza rezapanah, Rouhollah Karmi-Osboo, Mohammad-Hossein Shojaee-AliAbadi, Kazem Ramzani
Abstract
Food security refers to the access of all members of a society to sufficient and healthy food for a healthy and active life. Providing safe food with good quality is necessary for human survival and quality of life. The food should not endanger the health of the consumer due to the presence of physical, biological and chemical pollutants. Contaminants in food products are compounds that are harmful to human health, which may come from packaging materials, production lines, contaminated water, fossil fuels, radioactive components, toxic metabolites of microorganisms, residues of chemicals used in agriculture, and pharmaceutical compounds prescribed to livestock. Livestock and poultry or added to their feed should be introduced into the food. Concerns created in the field of food safety will cause the loss of consumer confidence and create long-term harmful effects for exporting countries. Because it takes a lot of time to restore consumer confidence. Based on this, reference standards were created to coordinate food safety. International organizations such as FAO, WHO, Codex, ISO are making serious efforts to harmonize national laws. Compliance with the export standards of agricultural products and food codex standards and valid and customary international certificates in the food industry is mandatory for export to most countries of the world. The European Union has submitted a draft regulation to the World Trade Organization that sets the maximum permitted level of ochratoxin A in ready-to-eat pistachios at 5 ng/g and also reduces its maximum level in raisins from 10 to 8 ng/g or it determines the maximum allowed hydrocyanic acid in a product such as almonds to be 35 ng/g. These regulations will apply from January 1, 2023. The new laws in the European Union regarding the mandatory testing of ochratoxin in pistachios or pyrrolizidine alkaloids in tea, cumin, liquorices, medicinal plants, etc. cause the imposition of international regulations and the lack of import permits for the export products. Therefore, before any action by other countries, it is necessary to obtain the necessary knowledge about various and new emerging pollutants in food chains and in international frameworks of risk analysis in order to facilitate the export of agricultural products and take serious approach to facilitate organic agriculture as well as The European Union decision for 25% Organic in 2030.
Keywords
pollutants, agricultural products export, Organic agriculture