برهمکنش ریزمغذی‌‌ها با گیاه فلفل دلمه ای Capsicum annum ، و تاثیر آن‌ بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدان شته سبز هلو، Myzus persicae

کد مقاله : 1096-24IPPC (R2)
نویسندگان
1دانشگاه لرستان- دانشکده کشاورزی- گروه گیاهپزشکی
2گروه گیاه پزشکی، دانشکده‌ی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
3گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان
4گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
5گروه زیست‌شناسی عمومی، دانشگاه فدرال ویکوزا، ویکوزا، برزیل
چکیده
شته سبز هلو، Myzus persicae (Sulzer)، یکی از مهم‌ترین آفات پلی‌فاژ و هولوسیکلیک محصولات کشاورزی در سراسر دنیا است که خسارت شدیدی به انواع گیاهان باغی و گلخانه‌ای از جمله فلفل‌دلمه‌ی وارد می‌کند. در این پژوهش، تاثیر محلول‌پاشی ریزمغذی‌های آهن، سولفات روی، سولفات مس و سولفات منگنز در مقایسه با شاهد روی فعالیت‌های آنتی‌اکسیدان شته سبز هلو، M. persicae پرورش یافته روی فلفل‌دلمه‌ای در شرایط گلخانه با دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 10±60 و دوره نوری 14 ساعت روشنایی و 10 ساعت تاریکی مطالعه شد. ترکیبات آنتی‌اکسیدان سیستم‌های بیولوژیکی مانند اسیدهای نوکلئیک، پروتئین‌ها، اسیدهای‌آمینه آزاد، لیپیدها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها را در برابر رادیکال‌های آزاد و اکسیژن‌فعال محافظت می‌کند که سیستم دفاع آنتی اکسیدان شامل عوامل آنزیمی و غیر آنزیمی می‌باشد. در این مطالعه، محلول‌پاشی ریزمغذی‌ها، افزایش معنی‌داری بر فعالیت‌های آنتی اکسیدان شته سبز هلو داشتند. بیش‌ترین و کم‌ترین فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) به ترتیب در شته‌‌های پرورش یافته روی گیاهان تیمار شده با سولفات منگنز (206/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) و شاهد (041/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) مشاهده شد. بیش‌ترین و کم‌ترین فعالیت آنزیم گلوگز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PDH) در تیمارهای سولفات منگنز و سولفات مس (791/0 و 376/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) بدست آمد. در حالی‌که، بیش‌ترین میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) در M. persicae پرورش یافته در گیاهان تیمار شده با سولفات منگنز (349/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) در مقایسه با شاهد (060/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) به دست آمد. همچنین، شته‌های پرورش یافته روی گیاهان تیمار شده با سولفات منگنز (046/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) در مقایسه با شاهد (016/0 واحد بر میلی‌گرم پروتئین) بیش‌ترین فعالیت پراکسیداز (POX)را داشتند. بنابراین، افزایش میزان فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بویژه سوپراکسید دیسموتاز در شته سبز هلو روی تیمار سولفات منگنز می‌تواند نشان‌دهنده‌ی میزان بالای هیدروژن پراکسید (H2O2) باشد که می تواند در اجرای مدیریت آفات در برنامه‌های مدیریت تلفیقی آفات موثر باشد.
کلیدواژه ها
 
Title
Interaction between micronutrients and Capsicum annum, and their impact on antioxidant enzymes activity of Myzus persicae
Authors
Abstract
The green peach aphid, Myzus persicae (sulzer), is one of the most important polyphagous and holocyclic pests of agricultural crops in the worldwide that causes severe damage to a variety of horticultural and greenhouse plants including bell pepper, Capsicum annum (L.). In the current study, the impact of spraying micronutrients namely, Iron, Zinc sulfate, Copper sulfate and Manganese sulfate were investigated on the antioxidant activities of M. persicae reared on bell pepper under greenhouse conditions at 25±2 oC, 60±10 % RH and 14:10 h (L: D). Antioxidants protect biological systems such as nucleic acid, proteins, free amino acids, lipids, lipoproteins and carbohydrates from damages caused by free radicals and reactive oxygen. The antioxidant defense system includes enzymic and nonenzymic antioxidants. In this study, the antioxidant activities of M. persicae significantly increased in plant treated with micronutrients. The highest and lowest catalase activity (CAT) were observed in the aphids reared on MnSo4-treated plants (0.206 U/mg protein) and control (0.041 U/mg protein), respectively. The highest and lowest glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PDH) activity were obtained on MnSo4 and CuSo4 treatments (0.791 and 0.376 U/mg protein, respectively). Whereas, the highest activity of superoxide dismutase (SOD) was obtained in M. persicae reared on MnSo4-treated plants (0.349 U/mg protein) compared to control (0.060 U/mg protein). Also, the aphids reared on MnSo4–treated plants (0.046 U/mg protein) had the highest activity peroxidase (POX) compared to control (0.016 U/mg protein). Therefore, increased amount of antioxidant activities especially superoxide dismutase in the green peach aphid on MnSo4 can indicate the higher amount of hydrogen peroxide (H2O2), which could be effective in implement pest management in pest control programs.
Keywords
Induce resistance, interaction plant-herbivore