تاثیر فرمولاسیونهای مختلف آلومینیوم کلرید و آلومینیوم سولفات در کنترل بیماری کپک خاکستری میوه توت فرنگی
کد مقاله : 1868-24IPPC (R4)
نویسندگان
1گروه گیاه پزشکی،دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان،رشت، ایران
2موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده
با توجه به فیزیولوژی میوه توت فرنگی و نحوه برداشت و انبارداری آن و عوامل بیماریزای پس از برداشت که عمدتا قارچ Botrytis cinerea می باشد اهمیت ویژه در تولید و فروش این محصول دارد. استفاده از قارچکشهای آلی شیمیایی اثرات منفی زیادی بر سلامت انسان و محیط زیست، ایجاد مقاومت در بیمارگر گیاهی، آلودگی خاک و آب های زیرزمینی به دلیل عدم تجزیه پذیری و افزایش هزینه ها را دنبال دارد. برای جایگزینی قارچکشهای آلی با مواد معدنی با خاصیت قارچکشی، اقدام به فرمولاسیون دو ترکیب آلومینیوم کلرید و آلومینیوم سولفات شد. در این تحقیق از دو روغن کرچک و بذر کتان به نسبت ( 10 درصد)، تویین 20 (4 درصد)، اسپن 80 (6 درصد) و PEG (5 درصد) به منظور فرمولاسیون استفاده شد. میوه های توت فرنگی با سوسپانسیون اسپور عامل بیماری به صورت محلول پاشی آلوده و در سه تکرار برای هر تیمار و پس از 48 ساعت با مواد معدنی فرموله شده در دو دوز یک در هزار و دو در هزار برای آلومینیوم کلرید و یک در هزار و دو در هزار برای آلومینیوم سولفات تیمار شدند و به مدت 24 ساعت در دمای 20 درجه سلسیوس سپس 72 ساعت در دمای 10 درجه سلسیوس و پس از 24 ساعت در دمای 25 درجه سلسیوس نگهداری شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد: آلومینیوم کلرید با دوز دو در هزار با 15 درصد آلودگی و دوز یک در هزار با 20 درصد آلودگی، آلومینیوم سولفات با دوز دو در هزار 30 درصد آلودگی و دوز یک در هزار با 50 درصد آلودگی داشتند. نتایج نشان دهنده معنیدار نبودن فرمولاسیونهای روغن بذر کتان و کرچک بود. به این ترتیب آلومینیم کلرید با فرمولاسیونهای روغن کرچک و بذرکتان با غلظت دو در هزار بهترین تیمار در کنترل بیماری پس از برداشت پوسیدگی خاکستری توتفرنگی بود. برای افزایش کارایی این ماده معدنی، تحقیقات برای بهینه سازی فرمولاسیون ادامه دارد.
کلیدواژه ها
Title
The effect of different formulations of aluminum chloride and aluminum sulfate in controlling gray mold disease of strawberry fruit
Authors
Naghme Save shemshaki, kasra sharifi
Abstract
Due to the physiology of strawberry fruit and how it is harvested and stored and post-harvest pathogens, which are mainly Botrytis cinerea, it is of special importance in the production and sale of this product. The use of organic chemical fungicides has many negative effects on human health and the environment, creating resistance to plant pathogens, soil and groundwater pollution due to non-degradability and increasing costs. To replace organic fungicides with fungicidal minerals, two compounds of aluminum chloride and aluminum sulfate were formulated. In this study, two castor oils and flaxseed (10%), 20% (4%), 80 (6%) and PEG (5%) were used for formulation. Strawberry fruits are contaminated with spore suspension in the form of foliar application in three repetitions for each treatment and after 48 hours with minerals formulated in two doses of one per thousand and two per thousand for aluminum chloride and one per thousand and two. Per thousand were treated for aluminum sulfate and kept for 24 hours at 20 ° C, then for 72 hours at 10 ° C and after 24 hours at 25 ° C. The results of this study showed: aluminum chloride with a dose of two per thousand with 15% pollution and one dose per thousand with 20% pollution, aluminum sulfate with a dose of two per thousand 30% pollution and a dose of one per thousand with 50% pollution. The results showed that flaxseed and castor seed oil formulations were not significant. Thus, aluminum chloride with castor oil formulations and your seed with a concentration of two per thousand was the best treatment in controlling the disease after harvesting strawberry gray rot. To increase the efficiency of this mineral, research is underway to optimize the formulation.
Keywords
Gray mold, Formulation, aluminum chloride, aluminum sulfate