بررسی فعالیت آمیلازی و سلولازی چند قارچ خاکزی
کد مقاله : 1942-24IPPC (R2)
نویسندگان
1دانشگاه کشاورزی ساری
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3استادیار موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
4گروه باغبانی و گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
قارچها میکروارگانیسمهایی هستند که در سرتاسر جهان پراکندهاند. مطالعه و بررسی رفتار و عملکرد این میکروارگانیسمها اطلاعات مفیدی در زمینههای مختلف از قبیل تولید و ترشح آنزیم های مختلف، تولید ترکیبات سمی و یا ترکیباتی که در صنعت، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و غیره به کار میروند، به ما میدهد. برخی از این میکروارگانیسم ها توانایی تولید برخی از آنزیمها مانند سلولاز، آمیلاز و... را دارا هستند. آمیلاز آنزیمی است که نشاسته را به قند تجزیه می کند. آنزیم تجزیه کننده نشاسته مانند آمیلاز به دلیل اهمیت تکنولوژیکی درک شده آنها توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این پژوهش، عملکرد چهار قارچ خاکزی Hypoxylon investiens،Chaetomium globosum ، Fusarium oxysporum و Penicillium rubidurum با سه تکرار و در محیط مینیمال که پایه ی همه ی محیط ها شاملFeSo4.H2O ، ZnSo4، ((NH4) 2So4))، CaCl2 ، پپتون و اوره با سه سوبسترای مختلف نشاسته، پوسته ی برنج و CMC (carboxymethylcellulose) بودند ، مورد مطالعه قرار گرفت. برای نیل به این منظور به فاصله هر دو روز به مدت یک ماه، قند سنجی و پروتئین سنجی با واسطه اسپکتروفوتومتر انجام شد . بر طبق دادههای به دست آمده و رسم نمودار و همچنین آنالیز دادهها با نرم افزار Statistic10، دادههای به دست آمده دارای اختلاف معنیداری بودند p≤0/1)). تمامی قارچها تا حد قابل قبولی توانایی تولید قند از نشاسته ی موجود در محیط را داشتند، اما در این میان گونه Fusarium oxysporum بیشترین میزان تولید قند در محیط CMC و نشاسته را داشت و گونه Penicillium rubidurum بیشترین مقدار تولید قند در محیط پوسته ی برنج را به خود اختصاص داد. همچنین در مورد پروتئین سنجی نیزبالاترین مقدار جذب در محیط CMC به Fusarium oxysporum در روز 12ام ، بالاترین مقدار جذب در محیط پوسته ی برنج در روز 18ام قارچ Chaetomium globosums و در محیط نشاسته هم Fusarium oxysporum بیشترین مقدار جذب را به خود اختصاص دادند . این امر نشاندهندهی توانایی این قارچها در تولید سلولاز و آمیلاز در واکنش به سوبسترا های مختلف است.
کلیدواژه ها
Title
Evaluation of amylase and cellulase activity of some soil fungi
Authors
niloufar fallah, mohammad ali tajik, mounes bakhshi, shideh mojerlou
Abstract
Fungi are microorganisms that are scattered all over the world. Study and study of the behavior and function of these microorganisms. Useful information in various fields such as production and secretion of various enzymes, production of toxic compounds or compounds used in industry, food, cosmetics, etc. The process gives us some of these microorganisms have the ability to produce some enzymes such as cellulase, amylase, etc. Amylase is an enzyme that breaks down starch into sugar. Starch-degrading enzymes such as amylase have attracted much attention due to their perceived technological importance. In this study, the yield of four soil fungi Hypoxylon investiens, Chaetomium globosum, Fusarium oxysporum and Penicillium rubidurum with three replications in a minimal medium including FeSo4.H2O, ZnSo4, ((NH4) 2So4), CaPl, CaCl And urea with three different substrates of starch, rice husk and CMC (carboxymethylcellulose) were studied. To achieve this, every two days for a month, glucometry and protein measurement were performed by spectrophotometer. According to the obtained data and graph drawing as well as data analysis with Statistics10 software, the obtained data had a significant difference (p≤0.1). All fungi had an acceptable ability to produce sugar from starch in the environment, but among them Fusarium oxysporum had the highest sugar production in CMC and starch and Penicillium rubidurum had the highest sugar production in the shell of rice. Also in the case of protein assay, the highest amount of spectrophotometric absorption in CMC medium belonged to to Fusarium oxysporum on the 12th day, the highest amount of absorption in rice husk medium on the 18th day of Chaetomium globosums and in starch medium Fusarium oxysporum had the highest amount of absorption. This results indicates the high ability of these fungi to produce cellulase and amylase in response to various substrates.
Keywords
Keywords: Amylase, cellulase, CMC, soil fungi