تولید مایکوتوکسین زرالنون توسط جدایه‌های Fusarium graminearum همراه جیره غذایی مرغ

XML
کد مقاله : 1963-24IPPC (R3)
نویسندگان
1دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی تهران
2عضو هیت علمی. گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران.
چکیده
بیشتر از 90 % جیره غذایی مرغ از خارج کشور و کشورهای مختلف تهیه می‌شود. ذرت عمده‌ترین جز تشکیل دهنده جیره غذایی مرغ می‌باشد. گونه Fusarium graminearum یکی از بیمارگرهای اصلی غلات در مزرعه است.این گونه از مولدین مایکوتوکسین‌های متنوعی مانند زرالنون، دئوکسی-نیوالنول، T2 و اسید فوزاریک است. در این مطالعه تولید مایکوتوکسین توسط جدایه‌هایی از قارچ Fusarium graminearum که از جیره غذایی مرغ تهیه شده بودند، بررسی شد. در ابتدا نمونه‌های جیره غذایی از چندین استان کشور تهیه و جداسازی قارچ صورت گرفت. شناسایی مورفولوژیکی گونه با استفاده از محیط کشت‌های استاندارد سیب‌زمینی دکستروز آگار و برگ میخک آگار به ترتیب در شرایط تاریکی و تناوب نوری 12-12 ساعت، بر اساس کیلدهای آزمایشگاهی معتبر انجام شد. شناسایی مولکولی با استفاده از پرایمر اختصاصی ناحیه ژنی TEF انجام شد. بدین ترتیب جدایه‌های Fusarium graminearum شناسایی شدند.به منظور بررسی تولید توکسین، دو جدایه انتخاب و به محیط کشت استاندارد دمای 25 سلسیوس و در ادامه به بستره توکسین‌زایی استاندارد اضافه شدند و در شرایط استاندارد نگهداری شدند. در ادامه استخراج مایکوتوکسین زرالنون از بستره کشت انجام شد. برای تشخیص تولید مایکوتوکسین، عصاره تهیه شده توسط دستگاه HPLC مورد آؤمایش قرار گرفت. برای دو جدایه از Fusarium graminearum به ترتیب مقادیر ppb61 و ppb78 از مایکوتوکسین زرالنون تشخیص داده شد. این موضوع اهمیت مطالعه قارچ‌های همراه جیره غذایی و توکسین‌های تولیدی آن‌ها را به دلیل اثر بر روی جامعه، بیان می‌کند.
کلیدواژه ها
Tef؛ HPLC
 
Title
Zearalenone mycotoxin Produced by Fusarium graminearum isolates with chicken diet
Authors
Aref Moradpour, Hossin Sarami
Abstract
More than 90% of chicken rations are prepared from abroad and in different countries. Corn is the main component of chicken diet. Fusarium graminearum is one of the main pathogens of cereals in the field. It is a generator of a variety of mycotoxins such as Zearalenone, deoxy-nivalnol, T2, and fusaric acid. In this study, mycotoxin production was investigated by isolates of Fusarium graminearum. At first, dietary samples were prepared from several provinces of the country and fungi were isolated. Morphological identification of the species was performed using standard potato culture medium of dextrose agar and Carnation leaves agar in dark conditions and light rotation of 12-12 hours, respectively, based on valid laboratory keys. Molecular identification was performed with a specific TEF primer. Thus, Fusarium graminearum isolates were identified. In order to investigate the production of toxin, two isolates were selected and added to the standard culture medium and then to the standard toxin culture medium and kept in standard conditions (25 Celsius). The mycotoxin Zearalenone was extracted from the culture medium. . To detect mycotoxin production, the extract prepared by HPLC was tested. For two isolates of Fusarium graminearum, the levels of ppb61 and ppb78 of the mycotoxin zeralnone were detected, respectively. This highlights the importance of studying dietary fungi and the toxins they produce because of their impact on society.
Keywords
Tef, HPLC